irctr.com *

Go Back   irctr.com * > Internet & Teknoloji > Teknoloji Haberleri

Tags: , , ,

Reply

Konu Araçları Rate Thread
Old 31-10-2004, 23:14
Reina

1 milyon dolarını almaya gelmiyor

100 yıldır çözülemeyen problemi çözerek 1 milyon dolarlık ödüle hak kazanan profesör ortadan kayboldu

Bilim dünyasını 100 yıldır meşgul eden ve günümüzde bilgisayarlarla bile çözülemeyen yedi büyük matematik probleminden birini çözen Rus matematikçinin, bir milyon dolarlık (1,5 trilyon lira) ödülü almak istememesi geniş yankı yarattı.

Poincare varsayımı olarak bilinen ve objelerin uzaydaki çok boyutlu davranışlarını formülleştiren teorem, uzay zaman değişkenlerini göz önüne alarak nesnelerin aslında görünen 3 boyutundan başka 4 - 5 başka boyutu olduğunu öne sürüyor.

Bu formülü ise Grigori Perelman adlı bir Rus matematik dehası kanıtladı. ABD'deki Clay Matematik Enstitüsü 4 yıl önce, çözülmeyen 7 büyük problemden birini çözene 1 milyon dolar ödül vaat etmişti. Poincare varsayımını kanıtladığına inanılan St. Petersburglu Perelman ise kanıtını internette yayınladıktan sonra ortalıktan kayboldu.
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 31-10-2004, 23:40
Albay=GMC='s Avatar
Albay=GMC= Albay=GMC= is offline
Yasaklı

Albay=GMC= iyi yolda ilerliyor
Send a message via ICQ to Albay=GMC= Send a message via MSN to Albay=GMC= Send a message via Yahoo to Albay=GMC=
Quote:
Originally Posted by Reina
100 yıldır çözülemeyen problemi çözerek 1 milyon dolarlık ödüle hak kazanan profesör ortadan kayboldu

Bilim dünyasını 100 yıldır meşgul eden ve günümüzde bilgisayarlarla bile çözülemeyen yedi büyük matematik probleminden birini çözen Rus matematikçinin, bir milyon dolarlık (1,5 trilyon lira) ödülü almak istememesi geniş yankı yarattı.

Poincare varsayımı olarak bilinen ve objelerin uzaydaki çok boyutlu davranışlarını formülleştiren teorem, uzay zaman değişkenlerini göz önüne alarak nesnelerin aslında görünen 3 boyutundan başka 4 - 5 başka boyutu olduğunu öne sürüyor.

Bu formülü ise Grigori Perelman adlı bir Rus matematik dehası kanıtladı. ABD'deki Clay Matematik Enstitüsü 4 yıl önce, çözülmeyen 7 büyük problemden birini çözene 1 milyon dolar ödül vaat etmişti. Poincare varsayımını kanıtladığına inanılan St. Petersburglu Perelman ise kanıtını internette yayınladıktan sonra ortalıktan kayboldu.

Abi bu olay olalı baya oluyor diye biliyorum. adam sanırım alın ben bu problemi çözdüm sizde benim neden parayı almaya gelmediğim sorusunu çözün diyerek çözdüğü problemin yerine bir tane koydu
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 31-10-2004, 23:43
Reina

ne enteresan sheyler ben yenı okudum da haber gecen ay cıkmıs haklısın.
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 12-03-2005, 11:52
distorsion's Avatar
distorsion distorsion is offline
Yasaklı

distorsion iyi yolda ilerliyor
Send a message via MSN to distorsion
Quote:
Originally Posted by Albay=GMC=
Abi bu olay olalı baya oluyor diye biliyorum. adam sanırım alın ben bu problemi çözdüm sizde benim neden parayı almaya gelmediğim sorusunu çözün diyerek çözdüğü problemin yerine bir tane koydu

işte cevabı çünkü o profa bu teoremi ben vermiştim o da gruruna yediremedi almadı parayı zuahhahaha
Alıntı Yaparak Cevapla
Reply

Şuan bu mesajı okuyan: 1 kişi (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu Araçları
Rate This Thread
Rate This Thread:

Gönderme Kuralları
Yeni konu açabilirsiniz not
Cevap yazabilirsiniz not
Dosya ekleyebilirsiniz not
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz not

BB kodu Açık
Smililer Açık
[IMG] kodu Kapalı
HTML kodu Kapalı

Saat birimi GMT +3. Şuan saat 18:21.

IrcTR ©2000-2007
Forumda yazılan mesajlardan sadece yazan kişi sorumludur, IrcTR bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 28 29 30 31 39 40 41 43 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 68 69 70 71 72 73 74