irctr.com *

Go Back   irctr.com * > Internet & Teknoloji > Internet, Güvenlik, Networking

Tags: , ,

Reply

Konu Araçları Rate Thread
Old 12-04-2005, 16:02
caos caos is offline
Mod Team (Senior)

caos iyi yolda ilerliyor
Msn de Virüs Alarmı

MSN Messenger’da ‘haberci’ virüs

Chod.B adlı bir solucan MSN anında mesaj servisinde yayılıyor. Henüz bir tehlike göstermeyen virüsün, gelecekte çıkacak yeni saldırıların habercisi olduğu belirtiliyor.

Tam adıyla W32.Chod.B@mm solucanı, MSN Messenger üzerinden bilgisayara girerek, sistemde arkakapı açıyor. Daha sonra bir hacker IRC kanalları üzerinden makineye erişilebiliyor. Symantec’tan yapılan açıklamada çok yaygın olmayan solucanın yakın gelecekte ortaya çıkabilecek daha tehlikeli virüsler için ön hazırlık yaptığı ifade edildi.

Symantec Türkiye Teknik Müdürü Burak Sadıç, solucanla ilgili bilgilerin gerekli güncellemeleri ile birlikte Symantec sayfasına konduğunu belirtti.

Kullanıcıların tanımadıkları kimselerden, e-posta veya anında mesaj kabul etmemelerini vurgulayan Sadıç, tanıdık kullanıcılardan gelen virüslü e-postalara karşı ise, antivirüs, güvenlik duvarı gibi güvenlik ayarlarının aktif tutulmasını önerdi

FIREFOX’TA JAVA AÇIĞI
Öte yandan, güvenlik şirketi Secunia açık kaynak internet tarayıcısı Firefox’ta açık bulduğunu duyurdu. Açığın Firefox’un 1.0.1 ve 1.0.2 sürümlerinde çıktığı ve JavaScript motorunda kaynaklandığı belirtildi. Açığın, kullanıcının dolaştığı internet sitelerindeki aktiviteleri ile ilgili bilgileri sızdırabileceği ifade edildi. Güvenlik şirketi açık yamanana kadar kullanıcıların JavaScript’i devre dışı bırakmalarını öneriyor.
.
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 12-04-2005, 16:09
Ekselans's Avatar
Ekselans Ekselans is offline
IrcTR Fanatiği

Ekselans iyi yolda ilerliyor
birde kullandıgımız msn 7.0 beta sürümünde bulunan emoticanların msnde bi acık olustrdukları söyleniyor onun icin msn 7.0 ın yeni bir sürümü cıktı emoticanlara tamamen kapalı sadece msnin icinde olan similileri ve emoticanları destekliyor artık bununda acık oldugunu düsünürsek daha neler olur kim bilir yanında agız tadıyla konusmayı cok arayacakmışız gibime geliyor
Old 12-04-2005, 20:33
coolLeader's Avatar
coolLeader coolLeader is offline
IrcTr Hastası

coolLeader iyi yolda ilerliyor
abi şu an msne giremiyorum galiba başka bir sorun daha var ama bişi sorcam normal mesajlaşırken virüsün bulaşma ihtimali var mı yok mu ???
neyse girebildim sonunda

coolLeader tarafından : 12-04-2005 20:35 tarihinde düzenlenmiştir..
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 12-04-2005, 20:36
Ekselans's Avatar
Ekselans Ekselans is offline
IrcTR Fanatiği

Ekselans iyi yolda ilerliyor
Quote:
Originally Posted by coolLeader
abi şu an msne giremiyorum galiba başka bir sorun daha var ama bişi sorcam normal mesajlaşırken virüsün bulaşma ihtimali var mı yok mu ???
suan bizimde msnlerimiz acılmıyor bildigim kadarıyla anlık iletilerde konusurken bi zarar görecegini sanmıyorum ama zarar verebildiklerini duydum ama onuda yapabilmek icin cok iyi bi hack olman lazımmıs gönderilen anlık iletilerde dosya aktarımına dikkat et en önemli şeyde bu bence

Şuan bu mesajı okuyan: 1 kişi (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu Araçları
Rate This Thread
Rate This Thread:

Gönderme Kuralları
Yeni konu açabilirsiniz not
Cevap yazabilirsiniz not
Dosya ekleyebilirsiniz not
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz not

BB kodu Açık
Smililer Açık
[IMG] kodu Kapalı
HTML kodu Kapalı

Saat birimi GMT +3. Şuan saat 19:03.

IrcTR ©2000-2007
Forumda yazılan mesajlardan sadece yazan kişi sorumludur, IrcTR bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 28 29 30 31 39 40 41 43 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 68 69 70 71 72 73 74