irctr.com *

Go Back   irctr.com * > Bilgisayar > Donanım

Tags: ,

Reply

Konu Araçları Rate Thread
Old 09-06-2005, 00:05
er ryan's Avatar
er ryan er ryan is offline
Irctr Acemisi

er ryan iyi yolda ilerliyor
Güç kaynagı sorunu

selamlar arkadaşlar benim güç kaynağı 220 v ama 250 v luk kabloda çalışıyordu sonra ben o kabloyu bi arkadaşa verdim 125 v yazan bi kablo denedim powera basınca hem işlemci fanı hhem güç kaynağı fanı çalışıyor ana kart ışığı yanıyor sabit diskin dönme sesi de geliyor ama o turuncu hdd ışığı yanmıyor ve monitöre bbbiosda dahil hiç bi şey çıkmıyor sanki hard diskin açılmadan sadece monitörün açılması gibi bişi oluyor monitör elektriğini kasadan ayrı alıyor sonra 250 v luk kablo denedim sonuç aynı kendi orjinal kabloyu tekrar taktım sonuç aynı yanma kokusu yok acaba ne yapabilirim ana kart yanmış olabilirmi cevaplarınızı bekliyorum saygılar....
Old 09-06-2005, 00:21
er ryan's Avatar
Irctr Acemisi

Question

kablonun üzerinde[bilgisayarı bozan ] 225 volt yazıyordu. :!: bu kabloyu taktıktan sonra böyle oldu.düşük voltajda anakart yanar mı? bilgisayarın açılış sesi[singal sesi] veriyordu simdi vermiyor.
Old 09-06-2005, 00:52
er ryan's Avatar
Irctr Acemisi

Thumbs down olmuyor ?

beyler böyle olmayacak şurada sorun paylaşalım dedik ....
Old 09-06-2005, 09:44
_GaRaVeL_'s Avatar
_GaRaVeL_ _GaRaVeL_ is offline
Yasaklı

_GaRaVeL_ iyi yolda ilerliyor
Send a message via AIM to _GaRaVeL_ Send a message via MSN to _GaRaVeL_
!

Quote:
Originally Posted by er ryan
selamlar arkadaşlar benim güç kaynağı 220 v ama 250 v luk kabloda çalışıyordu sonra ben o kabloyu bi arkadaşa verdim 125 v yazan bi kablo denedim powera basınca hem işlemci fanı hhem güç kaynağı fanı çalışıyor ana kart ışığı yanıyor sabit diskin dönme sesi de geliyor ama o turuncu hdd ışığı yanmıyor ve monitöre bbbiosda dahil hiç bi şey çıkmıyor sanki hard diskin açılmadan sadece monitörün açılması gibi bişi oluyor monitör elektriğini kasadan ayrı alıyor sonra 250 v luk kablo denedim sonuç aynı kendi orjinal kabloyu tekrar taktım sonuç aynı yanma kokusu yok acaba ne yapabilirim ana kart yanmış olabilirmi cevaplarınızı bekliyorum saygılar....
yanma kokusu yoksa ya yanmaz bence kart ...
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 09-06-2005, 10:34
remain's Avatar
remain remain is offline
Administrator

remain iyi yolda ilerliyor
kablo ile guc kaynaginin calismasinda bi problem olmamasi lazim.
hatta benim bildigim 110v diye bi kablo olmaz.
baska birsey olmustur. Guc kaynaginin sigortasi falan atmis olabilir.
Old 12-06-2005, 06:20
iman_power's Avatar
iman_power iman_power is offline
Irctr Acemisi

iman_power iyi yolda ilerliyor
anakartın calıstıgına garantı verırım ama cpu konusunda bısı solemıım.ıslemcı yanmıs olabılır. bu arada ram konusunda da kararsızım. yanı voltaj hatalarında ılk suphelenmen gereken ram ler ve ıslemcı.baska bıı makınede ıkısını de dene bı.
Old 12-06-2005, 11:00
caos caos is offline
Mod Team (Senior)

caos iyi yolda ilerliyor
Quote:
Originally Posted by er ryan
kablonun üzerinde[bilgisayarı bozan ] 225 volt yazıyordu. :!: bu kabloyu taktıktan sonra böyle oldu.düşük voltajda anakart yanar mı? bilgisayarın açılış sesi[singal sesi] veriyordu simdi vermiyor.
düşük voltaj tabiki bilgisayara zarar verir.aniden evde elektriklerin kesilmesi bilgisayarı ne kadar etkiliyorsa voltaj düşüklüğü de o kadar zarar verir.
ilk zarar görebilecek parçalardan biri cpu(Central Processing Unit, Merkezi İşlem Birimi)yani bilgisayarımızın temel birimi.Daha açık bir dille işlemcimiz(intel,amd vb)

(Overclock Türkçede tam karşılığını birebir bulamasak da en uygun "hız aşımı-hız aşırtma"gibi terimlerle ifade edilmektedir.Biz kısaca overclock'a bir işlemciyi normal çalışma frekansının daha üstünde bir frekansda çalışmaya zorlamak diyebiliriz. Bu ne demektir?Diyelimki elimizde P4 3000 mhz bir işlemcimiz var biz bunu 3200 mhz de çalışmaya zorlar ve başarılı olursak overclock yapmış oluruz)
overclock yapmışmıydın peki bilgisayarına daha önce?
overclock yaptıysan cpu çok fazla ısınacağından iyi bir soğutmaya ihtiyacın oluyor.
overclock yaptığımızda sınır değerlere ulaştığımızdan bilgisayar daha bir hassas oluyor yani.voltaj düşüklüğü daha da bir problem olmuş olabilir.

üstatlar cevap versin artık cok ta bilemicem.

caos tarafından : 12-06-2005 11:35 tarihinde düzenlenmiştir..
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 12-06-2005, 19:12
iman_power's Avatar
iman_power iman_power is offline
Irctr Acemisi

iman_power iyi yolda ilerliyor
Quote:
Originally Posted by caos
düşük voltaj tabiki bilgisayara zarar verir.aniden evde elektriklerin kesilmesi bilgisayarı ne kadar etkiliyorsa voltaj düşüklüğü de o kadar zarar verir.
ilk zarar görebilecek parçalardan biri cpu(Central Processing Unit, Merkezi İşlem Birimi)yani bilgisayarımızın temel birimi.Daha açık bir dille işlemcimiz(intel,amd vb)

(Overclock Türkçede tam karşılığını birebir bulamasak da en uygun "hız aşımı-hız aşırtma"gibi terimlerle ifade edilmektedir.Biz kısaca overclock'a bir işlemciyi normal çalışma frekansının daha üstünde bir frekansda çalışmaya zorlamak diyebiliriz. Bu ne demektir?Diyelimki elimizde P4 3000 mhz bir işlemcimiz var biz bunu 3200 mhz de çalışmaya zorlar ve başarılı olursak overclock yapmış oluruz)
overclock yapmışmıydın peki bilgisayarına daha önce?
overclock yaptıysan cpu çok fazla ısınacağından iyi bir soğutmaya ihtiyacın oluyor.
overclock yaptığımızda sınır değerlere ulaştığımızdan bilgisayar daha bir hassas oluyor yani.voltaj düşüklüğü daha da bir problem olmuş olabilir.

üstatlar cevap versin artık cok ta bilemicem.

ewt bak dogru soluor olabılırsın. bıos ta degısıtırılecek herhangı bır voltaj degısıklıgı bılgısayarın acılamamasına dahı sebep olabılır. bunun ıcın anakartın kıtapcıgında da yazması gereken bıos degerlerını default a getırecek bır pın war. onu cıkar we ıstenılen gıbı tekrar tak boylece bıos unu sıfırla. belkı bılgısayarın default degerlere donunce eskısı gıbı calısmaya dewam edecektır.
Old 12-06-2005, 20:55
er ryan's Avatar
Irctr Acemisi

Smile

bu gün önerilerinizi uygulamaya çalışacagım .arkadaşlar yarında birine baktıracagım .önerileriniz için çooooook teşekkürler .internet kafeden giriyorum mesajlarınıza arasıra cevap verebiliyorum .hepnizden özür diliyorum.bilgisayar yapılır yapılmaz sizlerleyim...
Old 12-06-2005, 23:57
pimp * paranoia's Avatar
pimp * paranoia pimp * paranoia is offline
Mod Team [SS]

pimp * paranoia iyi yolda ilerliyor
board`dan çıkmıştır o ışığın kablosu belki ona bi bak. hdd led filan yazar kitapçığına bak ama kafana göre iş yapma carcur etme board u.
ahmet de, fatma da, ayşe de, bu da, o da, şu da geliyor. --> ayrı yazılır.
yine de, ve de --> ayrı yazılır.
- bilmem ki, bilmez ki, der ki, duydum ki --> ki ayrı yazılır
- kiminki? ayınınki, kedininki, köpeğinki --> bitişik yazılır.
- Her kelimenin değil noktadan sonrakilerin ilk harfi büyük yazılır.
Alıntı Yaparak Cevapla
Reply

Şuan bu mesajı okuyan: 1 kişi (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu Araçları
Rate This Thread
Rate This Thread:

Gönderme Kuralları
Yeni konu açabilirsiniz not
Cevap yazabilirsiniz not
Dosya ekleyebilirsiniz not
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz not

BB kodu Açık
Smililer Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Saat birimi GMT +3. Şuan saat 01:55.

IrcTR ©2000-2007
Forumda yazılan mesajlardan sadece yazan kişi sorumludur, IrcTR bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 28 29 30 31 39 40 41 43 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 68 69 70 71 72 73 74