irctr.com *

Go Back   irctr.com * > Internet & Teknoloji > Komik Sayfalar & Olaylar

Tags:

Reply

Konu Araçları Rate Thread
Old 19-10-2005, 21:56
Canavar's Avatar
Canavar Canavar is offline
Irctr Bebesi

Canavar iyi yolda ilerliyor
bu konuya en son baktığımda bu kdr uzun diildi! amma büyümüş muhabbet! helal olsun walla! bu konuda bi sürü fikriniz varmışta biz bilmiyomuşuz!...
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 19-10-2005, 22:51
jug's Avatar
jug jug is offline
Administrator

My Mood:
jug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo vallajug repute ten öte bir repute hakediyo valla
siz simdi diyosunuzki ademle havvadan geldik, evrim dayanagi olmayan bir teoridir.

"Evrim teorisine göre hayat suda evrimleştikten sonra amfibiyenlerle karaya taşınmıştır. Amfibiyenlerin bir kısmı da yine teoriye göre sürüngenlere dönüşüp tam bir kara hayvanı haline gelmiştir. Böyle bir dönüşümün fizyolojik ve anatomik yönden imkansız olduğunu....."

tmm inandim evrim teorisi cok sacma bencede milyarlarca insan amip gibi bolunerek cogaldi. (bkz: amip kaynak: introduction to biology)

'Allah sizi yarattı. Sonra sizi öldürecek. İçinizden kimileri de, bilgili olduktan sonra hiçbir şeyi bilmesin diye ömrünün en düşkün çağına ulaştırılır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, (her şeye) hakkıyla gücü yetendir NAHL SÛRESİ/70'

milyarlarca insan bir sinav icin yaratildi seytana mi bana mi inaniosunuz diyecek kadar egoist bir tanrimiz var evet dogru soyluyorsunuz. hatta bu sinavi gecemeyenler tekrar tekrar dunyaya gonderiliyo ve tekrar sinanio bu da sanirim dunyanin populasyonunun git gide artmasinin cevabi. dunyanin sonuna dogru tum insanlar arinicak cehennem in kapilari kapanicak ve bu kadar insan cennette birbirleriyle etkilesimsiz olarak huzur icinde yasayacaklar. etkilesimsiz diorum cunku insanlar beraber olduklarinda her zaman bir anlasmazlik cikarirlar.

Dunya bir sinav, bu sinav kagitlarini ucretsiz okuyan ve insanlik icin VAROLAN BIR TANRI

ne mutlu dunyaliyim diyene

jug tarafından : 19-10-2005 22:53 tarihinde düzenlenmiştir..
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 20-10-2005, 03:45
Mystic's Avatar
Mystic Mystic is offline
Irctr Acemisi

Mystic iyi yolda ilerliyor
İnsan, hayatı boyunca sahip olduğu bedenle görür, işitir, nefes alır, yürür, koşar ve zevk alır. İnsan bedenini oluşturan kemikler, kaslar, damarlar, iç organlar mükemmel bir düzene sahiptir.İnsan bedenini oluşturan 60-70 kiloluk et ve kemik kütlesinin özü, insanın doğumundan 9 ay 10 gün önce tek bir hücrede toplanmıştır. Bu hücre, anneden gelen yumurta hücresiyle babadan gelen sperm hücresinin annenin bedeninde birleşmesiyle oluşur. Sperm ve yumurta hücrelerinin anne bedeninde birleşmesi, yani annedeki bir yumurtanın döllenmesi için her seferinde yaklaşık 300 milyonluk bir sperm ordusu babanın vücudunda hazır hale getirilir. Bu sayının bu kadar yüksek olmasının nedeni, yumurtanın döllenmesini engelleyecek herhangi bir durumu ortadan kaldırmaya yöneliktir. Döllenme işlemi için erkek bedeninden atılan spermlere çeşitli bezlerden salgılanan sıvıların oluşturduğu bir karışım eşlik eder. Meni denen bu salgılar ve sperm karışımında sadece spermlerin dölleme yeteneği vardır. Kuran'da meniden karmaşık bir su olarak şöyle söz edilir:
"Şüphesiz, Biz insanı karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık." (İnsan Suresi, 2)

Spermin yapısında döllenmeyi kolaylaştırıcı özellikler bulunur. Spermin baş, orta, kuyruk bölümleri vardır. Metrenin milyonda biri kadar olan baş bölümüne bir hücreyi bir insana dönüştüren babadan gelen tüm bilgi sığdırılmıştır. Spermin bir diğer önemli parçası da kuyruktur. Kuyruk sürekli bir kamçı hareketi yaparak yumurta hücresine ulaşmayı sağlar.
Baş ya da kuyruk bölümü eksik olan bir spermin döllenme işlemini yerine getirmesi mümkün değildir. Örneğin, kuyruk kısmı olmayan bir sperm, hareket edemez ve yumurta hücresine ulaşamaz. Dolayısıyla evrim teorisinin iddia ettiği gibi bu kısımlar aşama aşama kazanılsa insan nesli çoğalamadan yeryüzünden silinirdi. Bu durum spermin bir anda eksiksiz ve mükemmel yapısıyla ortaya çıktığını, yani yaratıldığını gösterir. Spermdeki bu kusursuzluk her şeyin yaratıcısı olan Allah'a aittir.

Döllenmenin kolaylıkla gerçekleşebilmesi için kadın bedeninde de birçok sistem hazırlanmıştır.yumurta, yumurtalık adı verilen ve her detayıyla bu iş için yaratılmış bir organda üretilir. Yumurtalıklar, rahimin sağında ve solunda yer alır ve rahme ince tüplerle bağlıdırlar.
Yumurtalıkta üretilen yumurta daha sonra bu tüplerin özel yaratılışı sayesinde spermle buluşur. Bu tüplerin içindeki küçük tüycükler ileri geri hareket ederek hareketleriyle yumurtayı sperme doğru ilerletirken spermi de yumurtaya doğru ilerletirler. Döllenme bu tüpün içinde gerçekleşir.

Yumurtanın dış kısmı içinde yağ, şeker ve protein bulunan bir zarla çevrilidir. Bu zar, yumurtaya sperme doğru yapacağı hareket için gereken enerjiyi sağlar. Peki küçücük hücre, daha yumurtalıkta üretildiği anda böyle bir yola çıkacağını ve bu yolculuk sırasında kendisine enerji gerekeceğini bilebilir mi?

Döllenmiş yumurta, yumurtalıktan rahme kadar olan tüpte bir yandan bölünerek çoğalırken, diğer yandan da ilerlemesine devam eder. Hücre topluluğu bu yolun herhangi bir yerinde yerleşmez. Gelişimi için en güvenli yer olan rahimi seçer ve buraya tutunur. Sadece bir hücre topluluğu olan bu minik et parçası (alak), nasıl olur da gelişimi için en uygun yeri seçer? Bu şuurlu davranış, insan vücudunda gerçekleşen işlemlerin üstün bir aklın kontrolünde gerçekleştiğini gösterir.

İşin özü yumurta ve sperm( yaa hadi bir araya gelelimde) : Eliyle, gözüyle, kulağıyla, aklıyla,şeklinin güzelliğiyle, mükemmel iskelet yapısıyla; kendisinde akıl ve elinde örnekler olmasına rağmen insanoğlunun bırakın yapmayı halen tam anlamıyla çözemediği bir yapıyı (yani bedenimizi) zamanla hemde akılları olmadan sperm ve yumurta kendilerine kodlayacaklar ve kompleks bu yapıyı örnekler olmadığı halde inşa edecekler. Biz çözmekten aciziz onlar yapıyor inanılacak şey değil. Yani bunları bir yaratıcının yapma ihtimali yüzde sıfır ha bu kadar zormu bu ihtimal ama yukardaki dediğim gibi olma ihtimali ise hemen hemen kesin ha!???

Artı “Eğer Darwin elektron mikroskobuna sahip olsaydı, hücredeki ve hücrenin organellerindeki akıl almaz karmaşıklığa bizzat şahit olacaktı. Bu denli kompleks bir sistemin küçük rastlantısal değişimlerle meydana gelemeyeceğini kendi gözleriyle görecekti. Eğer biyomatematikten haberi olsaydı, değil hücrenin, tek bir protein molekülünün bile rastlantılarla oluşamayacağını anlayacaktı “”Evrimci bir bilim adamı olan W. H. Thorpe, "canlı hücrelerinin en basitinin sahip olduğu mekanizma bile, insanoğlunun şimdiye kadar yaptığı, hatta hayal ettiği bütün makinalardan çok daha komplekstir" diye yazar”

Ve de (İlk Sperm ve yumurta yada hücre nasıl olurda cansızken canlandılar) Oysa, cansız maddelerin biraraya gelerek canlılığı oluşturabilecekleri iddiası, bugüne kadar hiçbir deney ya da gözlem tarafından doğrulanmamış, bilim dışı bir iddiadır. Aksine, bütün bulgular, bir canlının ancak yine bir başka canlıdan türediğini ispatlar. Her canlı hücre, bir başka hücrenin çoğalmasıyla oluşur. Dünya üzerinde hiç kimse, en gelişmiş laboratuvarlarda dahi, cansız kimyasal maddeleri biraraya getirip canlı bir hücre yapmayı başaramamıştır.
http://216.239.59.104/search?q=cache...yumurta+&hl=tr
http://www.evrimaldatmacasi.com/evrimmolekul.php

Yaratılma gayesi ve buna uygun davranıldığı zamanki sonuç
Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. ZARİYAT/56
İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada ebedî kalıcıdırlar BAKARA/82
İşte onların mükafatı (ödülleri) Rableri tarafından bağışlanma ve altından ırmaklar akan, ebedî kalacakları cennetlerdir. Çalışanların mükafatı ne güzeldir. ALİ İMRAN/13

Allah egoist değildir
Onlar bilmiyorlar mı ki, Allah kullarının tevbesini kabul eder ve sadakaları da alır. Allah tevbeleri kabul edendir, çok merhametlidir TEVBE/104
Andolsun ki biz, insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Karada ve denizde taşıtlara yükledik ve temiz yiyeceklerden onları rızıklandırdık. Onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık. İSRA/70
(Birde dünyaya gelmeden Galu bela’da bütün insanlar Allah (c.c) ile mukavele yapmıştır.Alttaki ayete bakınız )
Bir de Rabbin, Âdemoğullarından, bellerindeki zürriyetlerini alıp da onları kendi nefislerine şahit tutarak: Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" dediği vakit, "pekâlâ Rabbimizsin, şahidiz" dediler. (Bunu) kıyamet günü "Bizim bundan haberimiz yoktu." demeyesiniz diye (yapmıştık)ARAF/172

Reenkarnayon
Kur'an'da insanın ruh-beden bütünlüğü esas alınır. Oradan ne ruh öne çıkarılarak beden ihmal edilir, ne de bedene bir imtiyaz tanınır, însan ruh ve beden olarak, hayatı bir bütün olarak yaşar ve ölümden sonra dirilmeyle yine ruh ve beden olarak ebedi ahiret hayatını ölümsüz bir şekilde yaşamaya devam eder. Reenkarnasyon saçmalığına Kur'an'da yer yoktur.
Kendisine, "Köpek" denildiğinde kızan insanoğlunun ruhunu, Cenab-ı Hak hiç köpek cesedine sokup da oğlunun kapısına bağlatır mı? Yahut eşeğin bedenine sokup, oğlunu ona bindirir mi?
Tenasüh iddiası, Cenab-ı Hakk'ın va'dine de muhaliftir. Zira, Cenab-ı Hakk'ın emir ve yasaklarının icabı mutlaka gerçekleşecektir. Mü'minlere Cennet'i vaat etmiştir ve bu vaadini yerine getirecektir. Kâfir ve münafıkları da ebedi azap ile cezalandıracaktır.
Tenasüh iddiası, peygamberlerin gönderilmeleri ve semavi kitapların indirilmeleri hakikati ile de bağdaşamaz. Eğer ruhlar, dünyada başıboş bırakılsalar ve hareketlerinde serbest olsalardı, peygamberlerin gönderilmelerine ve kitapların inzaline ihtiyaç kalmazdı. Peygamberlerin Allah'ın varlığı ve birliğinden sonra en büyük davaları ebedi hayattır, ahiret hayatıdır.
Ayetlerimizi yalanlayıp onlara karşı büyüklük taşlayanlar, işte onlar cehennemliklerdir, orada temelli kalacaklardır. ARAF/36 (bu ayet kafirlerin sonsuza kadar cehennemde kalacağını gösterir)
Fakat Rablerinden gereğince korkanlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Onlar orada ebedî olarak kalacaklar, Allah katından ağırlanacaklardır. İyiler için Allah katındakiler daha hayırlıdır. ALİ İMRAN /198 (bu ayette iman ehlinin sonsuza kadar cennette kalacağını gösterir)
yani geri dönüş diye bir şey yok.

Kusura kalmayın çok uzun oldu
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 21-10-2005, 21:26
coolLeader's Avatar
coolLeader coolLeader is offline
IrcTr Hastası

coolLeader iyi yolda ilerliyor
bence jugunki daha geniş bir bakış açısı ayrıca madem allah tek ve en yüce 99 adla da hitab edince aynı şey olmuyor mu?? tanrı demişiz allah demişiz neyse konu fazla uzadı bence bütün bilgi paylaşımı için teşekkürler
Old 21-10-2005, 22:47
Canavar's Avatar
Canavar Canavar is offline
Irctr Bebesi

Canavar iyi yolda ilerliyor
arkadaşlar size hem hayret ediyorum hemde helal diyorum! ya bu konu hakkında amma bilgili ve ilgiliymişsiniz... bu düşünce paylaşımlarınızdan dolayı çok teşekkürler! ama bence bu konunun cılkı çıkmadan bitirin bence...
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 22-10-2005, 03:37
#Skalpel^'s Avatar
#Skalpel^ #Skalpel^ is offline
Irctr Toyu

#Skalpel^ iyi yolda ilerliyor
Send a message via MSN to #Skalpel^ Send a message via Yahoo to #Skalpel^
Birisi Allah der,birisi tanrı,bazıları tanımaz.Önemli olan bu değil bence:İnsan olarak kulluk vazifeni yerine getiriyor musun?Emirlere ve yasaklara uyuyor musun?Daha önce bu konuda konuşurken(tartışırken) şöyle bir soru ile karşılaşmıştım:Müslüman bir şahıs,dini ilahi din olarak kabul edilmesine rahmen sadece inanmakla kalıyor,müslümanlığın kitabı olan (değiştilemeyen tek kitap) Kuran-ı Kerim'i okumasını bile bilmiyor,bayramdan bayrama cami yüzü görüyor.Dinine,hak din denmesine rahmen din ile alakadar olmuyor.
Örneğin bir hristiyan;kesinlikle pazar günü kiliseye gidiyor.Şayet gitmez ise toplum tarafından dışlanıyor ve sonraki pazar kiliseye en erken giden kişi oluyor.Pederler veya papazlar bir nevi cumhurbaşkanı...Adamlar ellerinden incillerini de düşürmüyor,hatta bazı sureleri ezberliyor ve günlük hayatlarına geçiriyorlar.Peki bir müslüman şahıs kaç dua ezbere biliyor:Adama sormuşlar:Kaç dua biliyorsun diye?
Adam:4 demiş.3 kulüvallah,1 elam...
Bir tarafta hak din,inandığın,emir ve yasaklarına uyulduğunda insanı cennetle müjdeliyor,karşılığında;kayıtsız kalan müslüman bir çoğunluk...Diğer tarafta ise daha önceleri hak din olmuş,fakat insanlar tarafından yeniden uyarlanmış din kuralları.Fakat bunlara rahmen dininin emirlerini uygulayan insanlar...
Prof.SEYİT MUHARREM KARASU

#Skalpel^ tarafından : 22-10-2005 13:09 tarihinde düzenlenmiştir..
Alıntı Yaparak Cevapla
Old 23-10-2005, 06:34
pimp * paranoia's Avatar
pimp * paranoia pimp * paranoia is offline
Mod Team [SS]

pimp * paranoia iyi yolda ilerliyor
Quote:
Originally Posted by -dreadful-
saol,

sunu belirtmek istiyorum bunlar sadece iddia bana gore,bilmiyorum acikcasi benm aklim almiyo bi maymunun tutup nasil insan oldugunu (milyonlarca yil gecsede) hadi oyle oldugunu varsaysak bile bu maymunlar nasil olusmus.

mesela evrim teorisini savunanlar genelde sunlari one surer?
- zencisi kizilderilisi vs si nasi oldu peki?
* cevabi bildiginiz gibi iklim kosullari, cografi kosullar vs.

- amerika kesfedildigi vakit (daha kimse ayak basmadan) oralarda kizilderililerle karsilasildi, kimsenin ayak basmadigi bu topraklara kizil derililer nasil geldi?
* bilindigi gibi bundan bilmem kac bin yil once topraklar suan ki duzende degildi.amerikanin kesfedildigi yillardaki amerika topraklari binlerce yil once belkide avusturalya'nin oralardaydi..

zaten bugun zekeriya beyaz, harun yahya, saadettin okten gibi buyuk bilim adamlari ve profesorlerimizde evrim teorisini yalanliyor ^ ^

neyse ben kimseyle bu tarz konulari tartismak istemiyorum, herkezin dusuncesi kendine
belkide evrim teorisi dogrudur bunu yaratandan baska kimse bilemez.
veya soyle soyliyim, insanin maymundan veya adem'den gelmesi pek bir seyi degistirmez.sonucta 2 ayagi olan konusan, dusunebilen (en azindan bi kismimiz) yaratiklariz..oyleyse istersek beygir'den turemis olalim bu dunyanin en guclu yaratiklari oldugumuz gercegini degistirmez (evren demiyorum).

ben o yazıdakileri tamamen doğru bulduğumu söylemedim. Evrim teorisini çatpat anlatan bi siteden alıntı yaptım o kadar.
zekeriya beyaz ve diğer profesörlerimiz insanın yaratılışıyla ilgili ne düşünüyorlar onu da bilmiyorum. Açıkçası zaten kimsenin bu konudaki düşüncelerini çok merak etmiyorum )) Netekim ben adem ve havva`yı ne şekilde olursa olsun türümüzün ilk örnekleri olarak kabul ediyorum. Ve sağlıklı birliktelikleri neticesinde tüm dünyayı saran, sarsan, içine sıçan ya da temizleyen insanları yarattıkları için her şeye rağmen teşekkür ediyorum. İnanan, inanmayan, Ali, Ayşe, Fatma huzur içinde yaşıyoruz. Herkesin inancı kendine diye düşünüyorum.

Bu başlık birçok yerde kilitlenir aslında. Burada böyle yapmıyoruz. Demokratik ve Laik düzen gereği herkes fikirlerini dökebilir. Buyrun atış serbesttir. Atış serbest dediysek boş da konuşmayalım tabii. Sağdan soldan alıntılar vs... Değişik bişey olsun bu başlık bakalım.

Bu arada Ateist olmakla evrim teorisini kabul etmek arasında farklar olduğunu da belirtmek gerek. Başlık ateist konu evrim teorisi olunca...
ahmet de, fatma da, ayşe de, bu da, o da, şu da geliyor. --> ayrı yazılır.
yine de, ve de --> ayrı yazılır.
- bilmem ki, bilmez ki, der ki, duydum ki --> ki ayrı yazılır
- kiminki? ayınınki, kedininki, köpeğinki --> bitişik yazılır.
- Her kelimenin değil noktadan sonrakilerin ilk harfi büyük yazılır.
Alıntı Yaparak Cevapla
Reply

Şuan bu mesajı okuyan: 1 kişi (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu Araçları
Rate This Thread
Rate This Thread:

Gönderme Kuralları
Yeni konu açabilirsiniz not
Cevap yazabilirsiniz not
Dosya ekleyebilirsiniz not
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz not

BB kodu Açık
Smililer Açık
[IMG] kodu Kapalı
HTML kodu Kapalı

Saat birimi GMT +3. Şuan saat 01:50.

IrcTR ©2000-2007
Forumda yazılan mesajlardan sadece yazan kişi sorumludur, IrcTR bu konuda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 28 29 30 31 39 40 41 43 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 68 69 70 71 72 73 74